Măsurare INDICE GLEZNĂ – BRAȚ

Măsurare INDICE GLEZNĂ – BRAȚ

Măsurare INDICE GLEZNĂ-BRAȚ – 60 ron

Program: luni – sâmbătă 
Orele: 8:00 – 17:00.

Indicele gleznă-braț – un test simplu de depistare a bolii arteriale periferice

☑️Indicele Gleznă-Braț (IGB) este un test medical simplu și eficient folosit pentru a evalua circulația sângelui în extremitățile inferioare (gambă și picior) în comparație cu cea din brațe. Acest test oferă informații valoroase despre starea arterelor și poate ajuta la depistarea precoce a bolii arteriale periferice (BAP).

☑️Când Ai Nevoie de măsurarea Indicelui Gleznă-Braț?

  • Dureri la Mers: Dacă resimțiți dureri la nivelul gambelor sau picioarelor atunci când mergeți sau faceți efort, acesta poate fi un semn al BAP, iar IGB-ul poate fi util pentru evaluare.
  • Simptome de BAP: Orice simptome neobișnuite, cum ar fi amorțeala, slăbiciunea sau senzația de rece la nivelul membrelor inferioare, pot fi un motiv de preocupare și pot necesita testarea IGB.
  • Factori de Risc: Dacă aveți factori de risc pentru BAP, cum ar fi fumatul, diabetul, hipertensiunea arterială sau istoric familial de BAP, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să efectuați acest test în scop preventiv.

Cum Se Realizează Măsurarea Indicelui Gleznă-Braț?

1. Pregătirea Pacientului: Pacientul este întins pe o masă de examinare. Membrul superior (brațul) și cel inferior (gamba) sunt expuși pentru măsurători.
2. Măsurarea Presiunii: Un tensiometru special, numit Doppler, este folosit pentru a măsura presiunea arterială în braț și gleznă. Se iau două măsurători, una la braț și una la gleznă.
3. Calcularea IGB: IGB-ul este calculat prin împărțirea presiunii arteriale la nivelul gleznei la presiunea arterială a brațului. Rezultatul este un raport numeric care indică gradul de obstrucție a arterelor periferice.
4. Interpretarea Rezultatelor: Medicul sau specialistul va interpreta rezultatele IGB și vă va oferi o evaluare a stării arterelor dumneavoastră și a riscului de BAP.

Completează formularul pentru o programare
sau sună la numărul — 0727 627 630

GDPR